Nowalijki w Radiu Pogoda: wiosenny obiad - Radio Pogoda - wiadomości, porady, informacje - słuchaj radia
Strona główna » Nowalijki w Radiu Pogoda: wiosenny obiad

Nowalijki w Radiu Pogoda: wiosenny obiad

Nowalijki możemy przyrządzać na wiele sposób – w postaci sałatki, jako dodatek do dania głównego. Można je również gotować na parze lub piec w piekarniku z rozmaitymi dodatkami mięsnymi lub serami. Ich intensywne, soczyste kolory, nadadzą każdemu daniu wyrazistości.

Nowalijki możemy przyrządzać na wiele sposób – w postaci sałatki, jako dodatek do dania głównego. Można je również gotować na parze lub piec w piekarniku z rozmaitymi dodatkami mięsnymi lub serami. Ich intensywne, soczyste kolory, nadadzą każdemu daniu wyrazistości.

Dzięki nowalijkom w kuchni może być nie tylko smacznie i prosto, ale również lekko i pysznie.
Jak bez wysiłku, tanio i zdrowo przyrządzić pyszny wiosenny obiad ze świeżutkich nowalijek?

Składniki:

– duży pomidor,
– szczypiorek, koperek i pęczek rzodkiewki,
– pół kilograma ziemniaków,
– świeży ogórek,
– zsiadłe mleko-najlepiej domowej roboty,
– sól, pieprz,
– oliwę z  oliwek.

Przygotowanie:

Ogórki i rzodkiew należy pokroić w paski, następnie dodać posiekany koper i doprawić do smaku.
Sosem polewamy ugotowane wcześniej, gorące ziemniaki… ta różnica temperatur będzie idealnie współgrała z wiosenną porą. Pomidor kroimy w krążki, polewamy łyżeczką oliwy z  oliwek, następnie doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy szczypiorkiem. Wiosenny, nowalijkowy obiad gotowy.
Smacznego!

Program „Nowalijki w Radiu Pogoda” codziennie o 10:45. 

Sponsor programu:

Autor:

Zobacz więcej >