„Atlas grzybów – najpopularniejsze gatunki jadalne i trujące”, to poręczny leksykon zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych grzybiarzy. Publikacja zawiera zdjęcia 44 gatunków grzybów wraz z opisami kapelusza, trzonu, hymenoforu, pierścienia i miąższu. Wielbiciele zbierania grzybów znajdą w wydaniu także informacje o podobnych gatunkach i miejscach ich występowania.
Dzień później do „Gazety Wyborczej” zostanie dołączony dodatek „Potrawy z grzybów – 22 sprawdzone przepisy na śniadania, obiady, przystawki i przetwory”. Czytelnicy znajdą w nim przepisy na najpopularniejsze dania z grzybami m.in. zupę grzybową czy rydze na maśle, a także na mniej znane potrawy.
Dodatki poleca Radio Pogoda!
29 i 30 sierpnia „Atlas Grzybów” oraz „Potrawy z grzybów” będzie można wygrać w konkursie „Końcóweczki” w Pogodnym Poranku Radia Pogoda!