Oliwa z nowalijką pasują do siebie doskonale! Wystarczy je połączyć, żeby wyszło pożywne, proste i odchudzające danie.
Przepis na wiosenną sałatkę z jajkiem i awokado:
Składniki na 2 porcje:
Jajka należy obrać, następnie pokroić na ćwiartki. Rzodkiewkę myjemy i kroimy na cienkie plasterki. Awokado przekrajamy na pół, usuwamy pestkę, wydrążamy, a potem również kroimy na paski. Mozzarellę i pomidory kroimy w plastry, a sałatę opłukujemy i osuszamy.
Pesto dodajemy do oliwy, doprawiamy sokiem z cytryny i solą. Na talerzach rozkładamy sałatę, następnie pomidory, mozzarellę, rzodkiewkę, jajka i awokado. Całość polewamy przygotowanym dressingiem z rzeżuchy.
Lekko mieszamy i podajemy, a potem delektujemy się tym cudownym, wiosennym smakiem i obserwujemy jak nasze ciało pięknieje na wiosnę!
Program „Nowalijki w Radiu Pogoda” codziennie o 10:45.
Sponsor programu: